Egypten – ett mycket spännande resmål!

Egypten har jag besök fyra gånger

varav tre för att spela golf och en rejäl rundresa från Alexandria till Abu Simbel!

Första gången jag var i Egypten höll vi mestadels till i El Gouna (nära Hurgada) med golfbanan med samma namn. El Gouna ligger vid Röda Havet och har fantastiska stränder, trevliga restauranger och bra hotell.

Longstay och Golfresor med Golf Travel Plus

Golbanan är bra och har en något udda driving range. Bollarna är flytande och man slår ut i vattnet. Sedan flyter bollarna iväg till ett nät och samlas upp. När vi var där fanns det 18 hål, nu 27 och ytterligare 9 på gång.

Efter vår första runda ville vi ta en öl i klubbhuset. Det fanns tre olika att välja mellan; Sakara Gold, Sakara Silver och Sakara. Sakara Gold var exportölet, Sakara Silver lite svagare och Sakara antagligen som vår mellanöl.

Lustigt nog var priset samma på alla tre, men det visade sig att storleken var olika. Sakara Gold minst och Sakara störst….

Golfresor till Egypten med Golf Travel Plus

Från El Gouna tar det en halv dag med bil genom öknen (vi hyrde bil med chaufför) till Kairo med Egyptiska museét, Pyramiderna, Sfinxen och mycket mer! Bland annat faraonernas båtar!

Vi har också varit på en (inte så bra) country club mellan Kairo och Alexandria med 27 ganska tråkiga hål. Inget att rekommendera.

Senaste resan var som sagt en rundresa med flyg, båt på Nilen, tåg från Kairo till Luxor och med ett besök vid Assuandammen (världens största konstgjorda sjö enlig Wikipedia). Även ett besök till de flyttade templen i Abu Simbel, inte långt från Sudans nordgräns, hann vi med.

Pyramids Golf Club

Golfresa till Egypten med Golf Travel Plus

Hösten 2018 var vi inbjudna till den golfbana jag länge försökt komma till, Pyramids Golf Club utanför Cairo. Vi hade tänkt oss att bo på Hilton Pyramids, med utsikt övre banan. Håll med om att det ser läckert ut!.

Men det blev det oroligheter i Kairo just när vi skulle resa, tyvärr blev det inte av. Men vi har resan kvar att se fram emot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *