Mera Om Flyg

Flygbolagen mindre rigida

Det har väl inte undgått någon att de flesta flygbolag har gjort viss Coronananpassning med mer eller mindre fri om/avbokning mm.

Eftersom dessa regler ändras med kort varsel bör du kolla exakt vad som gäller när du bokar din flygbiljett.

Viktigt är också vilka regler som gäller för Golfbagen! Utan den vill vi ju inte åka!

En titt på de bolag som är vanligast för resor till våra destinationer ger följande:

SAS

SAS har sina flesta direktflygningar från Stockholm och Köpenhamn. Från andra destinationer erbjuds få direktflyg eller flyg med 1-2 byten och lång restid.

På SAS bokar vi oftast SAS Plus eller motsvarande med två resväskor inkluderade i priset. Den ena resväskan kan då vara Golfbagen.

Men se till att boka in din golfbag i samband med bokningen,

innan du betalar. Då ser du om det finns plats på flyget för bagen eller inte. Inte så kul om du bokar och betalar och sedan upptäcker att du inte får med din golfbag. Och SAS är inte speciellt hjälpsamma i sådana fall.

NORWEGIAN

Här hittar du ofta bra direktflyg om du kollar på avgångarna under olika veckodagar.

När vi flyger med Norwegian (vilket känns lite osäkert för tillfället) väljer vi alltid LowFare+ med 1 incheckat bagage. Sedan lägger vi till Golfbagen i bokningen innan vi betalar. Fungerar mycket bra och smidigt.

RYAN AIR

Även här finns många direktflyg, men kanske inte alltid så attraktiva avgångstider. Hemifrån kanske det är någotsånär ok att flyget går 07.00, men på hemresan från sydeuropa känns det sådär att resa vid samma tid.

Fungerar på samma sätt som Norwegian. Här väljer man PLUS med ett incheckat bagage och lägger till golfbagen innan man betalar.

KLM/Air France

Erbjuder många flyg från en hel del svenska flygplatser. Alla med mellanlandning i Amsterdam eller Paris. Vi föredrar Amsterdam – Paris är så stort. I Amsterdam går det mycket smidig att byta flyg och det är ofta inte särskilt mycket tid man förlorar jämfört med direktflyg. Kanske 1,5 – 2 timmar.

Så här står det på deras hemsida under specialbagage https://www.klm.com/travel/se_sv/prepare_for_travel/baggage/exceptional_baggage/index.htm

Flying Blue Golf Club

Om du är medlem i Flying Blue Golf Club och alla flygningar under din resa flygs av KLM, Air France (inklusive HOP!), eller Air Corsica, får du ta med dig 1 golfbag på max 23 kg (50,5 lbs) utan kostnad utöver din tillåtna standardmängd bagage. Du måste ta med dig en Flying Blue Golf-kupong 

Och när du går in på Flying Blue Golf-kupong står det så här:

Please make sure the information you fill in below matches the information in your Flying Blue space and your ticket. If the information does not match, you may not be allowed to take your golf bag with you on the flight for free. In case of a transfer, please only fill in the flight number of the flight from the original departure airport. Please note that if 1 of these flights is not operated by Air France, KLM, Air Corsica, Air Mauritius or Aircalin you will be charged for the whole journey.

Till KLM räknas också KLM City Hopper. Tyvärr har de ofta Transavia och då gäller inte kupongen.

Så här står det också:

Viktigt: boka specialbagage

På grund av begränsat utrymme på vårt flygplan, måste du boka transporten av vissa typer av specialbagage så tidigt som möjligt – senast 48 timmar före avgång. Det gör du enkelt på KLM.com: logga in på Min Resa, gå till fliken ”Passageraruppgifter” och skrolla ner till ”Bagage”. Eller kontakta KLMs kundtjänst.

Se till att bokningen har bekräftats före avgång för att säkerställa att du kan ta med dig ditt specialbagage.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *