CASCAIS väster om Lissabon

En spännande gammal fiskeby

Precis vid havet nedanför Sintrabergen. Här har det bott människor sedan äldre stenålder.

Så småningom kom Romarna och satte sin prägel på staden och nu är den ett härligt turistmål med fina hotell, bra golfbanor och spännande restauranger.

Här kan du välja boende i stort sett på stranden och fördelarna med att bo i en tätort med massor av restauranger och affärer.

Eller väljer du att bo på Quinta da Marina – en härlig Golfresort vid kusten strax utanför Cascais (längre promenad till centrum – eller kort taxiresa).

På kort gångavstånd från vårt hotell Baia (bilden överst) ligger gamla sta´n med verkligt spännande matutbud. Det enda du kanske skall passa dig för är att stanna till och äta på restaurangtorget bakom hotellet – synnerligen turistigt! Flera restauranger serverar Bacalhao – en i vårt tycke helt misslyckad variant av lutfisk.

Inte långt från hotellet

ligger gågatan med en massa affärer och restauranger och ytterligare en bit bort hittar du järnvägsstationen med tåget till Lissabon. Bra dagsutflykt! Vi tog en Hop-on-hop-off buss i Lissabon och var väldigt kulturella. Självklart testade vi spårvagnarna i Lissabon också!

Rätt smalt och brant om man säger…..

Väljer du att bo på Quinta da Marina

bor du på den spännande golfbanan. Här finns trevliga villor med 1 eller 2 sovrum och fina rum i hotellet. Villorna är perfekta för Longstay!

Här är hotellet i bakgrunden.

Utsikt över Atlanten från golbanan!

Utanför Resorten, nere vid vattnet hittar du en förnämlig fiskrestaurang. Ganska dyr, men suveränt bra mat.

Golfen

spelar vi på flera banor runt om Cascais.

Våra favoriter är bl a Quinta da Marina, Penha Longa, Estoril Golf och Lisbon Sports Club. Sist vi var här spelade viäven på Oitavos Dunes ”Portugals bästa bana”, som ligger vid Quinta da Marina. Vi håller inte med om att den är så bra och definitivt inte värd pengarna.

Vill du ge dig ut på en liten utflykt längs kusten och spela golf är Praia del Rey ett spännande alternativ – speciellt om det blåser….

Penapalatset i Sintra

ovanför Cascais är ett pampigt bygge. Här finns mycket att se och även vägarna dit är spännande.

Kort sagt Cascais är värt en resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *