Rioja – Pinxos och Michelinstjärnor!

Vår spännande resa till Rioja

började i Bilbao, dit vi flög med KLM/Air France med en mellanlandning. Ofta är detta ett mycket bra alternativ. Och för det mesta tar de med golfbagen utan kostnad!

Vårt hotell låg mitt emot Guggenheimmuseét på andra sidan Bilboko Itsasadarra eller Rio Bilbao med utsikt över jättespindeln utan för museét!

Gamla staden i Bilbao

är trevlig med många små gränder där du kan hitta spännande restauranger.

Golfresa till Bilbao med Golf Travel Plus

Bilbao har dessutom något så ovanligt som en av de mycket få hängfärjorna i världen. Vi hann inte med en tur, men det ser onekeligen intressant ut…

Från Bilbao längs kusten till San Sebastian, kanske världens mest Michelinstjärnetäta stad! Här finns stjärnor överallt! Problemet med restaurangerna i Baskien och Rioja är att de inte öppnar förrän vid 21-tiden. Innebär att vi oftast grundade med en pintxos eller två!

Slutdestinationen Logroño

är Riojas huvudstad, och på vägen dit från San Sebastian passerade vi Pamplona med tjurarna!

Golfresa till Pamplona med Golf Travel Plus

Väl i Logroño ägnade vi oss åt att spela golf på några fina banor, att äta pintxos och självklart prova viner!

Spännande var att Restaurangen på Logroño Golf dessutom var nr 1 på Tripadvisor i regionen när vi var där. Något som klubbchefen självklart var mäkta stolt över!

Calle Laurel

den långa gatan i Logroño med i stort sett bara pintxosrestauranger! Här ligger de vägg i vägg och vi undrade ofta om verkligen alla pintxos de hade gjort i ordning skulle gå åt. Men de gjorde de det.

Golfresa till Logroño med Golf Travel Plus

Slutklämmen för vårt besök i Logroño var ett besök på en av de stora vingårdarna med provsmakning av diverse mycket goda Riojaviner!

Här stoltserar man också med världens största samling av korkskruvar!

Sammantaget var vår resa mycket lyckad. Rioja är ju inte precis det första resmålet man tänker på men definitivt värt ett besök. Om inte annat för att kunna berätta att vi varit på El Camino de Santiago, Pilgrimsleden till Santiago de Compostela och beundrat pilgrimerna! En del av dem är mycket spartanska, medan andra bor på hotell på nätterna och tar taxi tillbaka till leden på morgonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *